Ja tez tak płaciłem tylko że jedna rolka zamiast 3 (bo jak reszta jest dobra to nie wymieniają)
super fachowcy ad: chciałbym się dowiedzieć ile pozostałe rolki wytrzymają? Nie musi być co do kilometra ale przynajmniej z dokładnością do 1kkm. Może jeśli pasek jeszcze nie postrzępiony to też zostawić :shock: :P
Zamieszczone przez redhead
(pasek+rolka+pompa - wszystko ori) - za całość płaciłem 410 zlotych
tylko że to wszystko co piszesz to do 1.6 benzyny a nie do diesla
410zł to do diesla pompa pasek rolka . a co od tego że nie wymieniają wszystkich rolek to ich sprawa jak padnie to będą naprawiać po to dają gwarancje na 90tys
Ktoś mi mazną czymś czarnym gumowym po bagażniku boję się tego sama mazać płynem czy czymś takim. Proszę o podpowiedz czym to ruszyć tak aby ślad na lakierze nie został. Na bocznych drzwiach już mam coś takiego ( jeszcze w salonie mi czymś ciemnym przytarli , zauważyłam i Pan tak to usuwał, że jest ślad kiedy patrzy się pod światło).
Dzięki za pomoc
taranx, tak jak napisal gebek benzyną ekstrakcyjną da rade, ale delikatnie, nie trzyj w jednym miejscu żeby lakieru przypadkiem nie zmatowiło (raczej nie powinno). Ja kiedyć przytarłem auto na boku o gumę drzwi garażowych, kupiłem wtedy w castroramie taki srodek co zwie się TREFFER (puszka taki mały spray z zieloną naklejką) on usuwa, plamy, tłuszcze, kleje z naklejek, i tą gumową rysę też ładnie usunął bez szorowania (tak jakby ją delikatnie rozpuścił i szmatą zeszło na luzaku). nie wiem czym jest maźnięte u Ciebie i jakie jest jeszcze zastosowanie tego środka bo puszka mnie się już skończyła, ale może poszukaj w casto... kilka złociszy kosztuje a zastosowanie ma sporawe.
pozdro
Jezeli nie z abardzo to ci przeszkadza to zostaw , mozliwe ze przy usuwaniu "obcego koloru :roll: " naruszysz jeszcze cos wiecej.
Pewne jest ,ze co sie stalo to sie nie odstanie. Po takich zajsciach najlepiej od razu zabezpieczyc miejsce jakims tluszczem i udac sie do lakiernika.
Ja np jezdze do swojego co jakies 2 miesiace i koles zabezpiecza mi wszystkie nowe ryski za jakies 50 zl. :wink:
Ja polecam Quick Clay z oferty mequiars, a konkretnie glinkę. Jeśli to coś jest na lakierze a nie w nim to glinka spokojnie sobie z tym poradzi a dodatkowo pieknie wygładzi lakier
jeżeli nie zejdzie benzyną to polecam np. pastę polerską "Tempo"
Jesli jest to na lakkierze to nie ma najmniejszego sensu stosowac pasty lekkościernej !!
Dlatego własnie poleciłem glinke z mequiers, bo ona nie ingeruje w lakier. Zczyszcza tylko wszystkie syfy przyspojone do powierzchni lakieru pozostawiajac go gładkim jak szkło
Komentarz