rysa czarna guma ( srebrny lakier ) czym usunąć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • calizna
    Classic
    • 2010
    • 16

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
    Zamieszczone przez giiiienek
    Ja tez tak płaciłem tylko że jedna rolka zamiast 3 (bo jak reszta jest dobra to nie wymieniają)
    super fachowcy ad: chciałbym się dowiedzieć ile pozostałe rolki wytrzymają? Nie musi być co do kilometra ale przynajmniej z dokładnością do 1kkm. Może jeśli pasek jeszcze nie postrzępiony to też zostawić :shock: :P

Zamieszczone przez redhead
    (pasek+rolka+pompa - wszystko ori) - za całość płaciłem 410 zlotych
    tylko że to wszystko co piszesz to do 1.6 benzyny a nie do diesla

410zł to do diesla pompa pasek rolka . a co od tego że nie wymieniają wszystkich rolek to ich sprawa jak padnie to będą naprawiać po to dają gwarancje na 90tys
  • taranx
    Ambiente
    • 2008
    • 123
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ktoś mi mazną czymś czarnym gumowym po bagażniku boję się tego sama mazać płynem czy czymś takim. Proszę o podpowiedz czym to ruszyć tak aby ślad na lakierze nie został. Na bocznych drzwiach już mam coś takiego ( jeszcze w salonie mi czymś ciemnym przytarli , zauważyłam i Pan tak to usuwał, że jest ślad kiedy patrzy się pod światło).
    Dzięki za pomoc
    http://chomikuj.pl/taranx

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

benzyna ekstrakcyjna
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

taranx, tak jak napisal gebek benzyną ekstrakcyjną da rade, ale delikatnie, nie trzyj w jednym miejscu żeby lakieru przypadkiem nie zmatowiło (raczej nie powinno). Ja kiedyć przytarłem auto na boku o gumę drzwi garażowych, kupiłem wtedy w castroramie taki srodek co zwie się TREFFER (puszka taki mały spray z zieloną naklejką) on usuwa, plamy, tłuszcze, kleje z naklejek, i tą gumową rysę też ładnie usunął bez szorowania (tak jakby ją delikatnie rozpuścił i szmatą zeszło na luzaku). nie wiem czym jest maźnięte u Ciebie i jakie jest jeszcze zastosowanie tego środka bo puszka mnie się już skończyła, ale może poszukaj w casto... kilka złociszy kosztuje a zastosowanie ma sporawe.
        pozdro

Komentarz

• turbojajko
          Ambiente
          • 2008
          • 168

Jezeli nie z abardzo to ci przeszkadza to zostaw , mozliwe ze przy usuwaniu "obcego koloru :roll: " naruszysz jeszcze cos wiecej.
          Pewne jest ,ze co sie stalo to sie nie odstanie. Po takich zajsciach najlepiej od razu zabezpieczyc miejsce jakims tluszczem i udac sie do lakiernika.
          Ja np jezdze do swojego co jakies 2 miesiace i koles zabezpiecza mi wszystkie nowe ryski za jakies 50 zl. :wink:
          miauuuuuuuuuuu!
          O1 SLX

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Ja polecam Quick Clay z oferty mequiars, a konkretnie glinkę. Jeśli to coś jest na lakierze a nie w nim to glinka spokojnie sobie z tym poradzi a dodatkowo pieknie wygładzi lakier
            Czarny Elegance

Komentarz

• czarny_wwa
              Rider
              • 2008
              • 411
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

jeżeli nie zejdzie benzyną to polecam np. pastę polerską "Tempo"

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez czarny_wwa
                jeżeli nie zejdzie benzyną to polecam np. pastę polerską "Tempo"
                Jesli jest to na lakkierze to nie ma najmniejszego sensu stosowac pasty lekkościernej !!
                Dlatego własnie poleciłem glinke z mequiers, bo ona nie ingeruje w lakier. Zczyszcza tylko wszystkie syfy przyspojone do powierzchni lakieru pozostawiajac go gładkim jak szkło
                Czarny Elegance

Komentarz

• sagol
                  Drive
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 83

Mi ktoś chyba jakimś gumowym zderzakiem raz lekko pociągnął po błotniku i zeszło zwykłym płynem do mycia szyb (akurat miałem pod ręką)

Komentarz

Pracuję...